Cazare in judetul Valcea

Cazare in judetul Valcea

Adauga o unitate de cazare
+ Adauga o unitate de cazare noua

Destinatii de cazare in judetul Valcea

Categoria unitatii de cazare

peste stele/margarete

Camere disponibile

peste camere

Locuri disponibile

peste locuri

Tarife

intre si RON/cam/zi
Facilitati per unitate sau camere
mai multe optiuniOrdoneaza dupa

Ultimele adaugate din judetul Valcea

 • Pensiunea Pensiune Valentina

  Cazare in Ramnicu Valcea
  „Pensiune Valentina“ - 4 stele este situată în Rm. Vâlcea, la...
 • Pensiunea 2 BRAZI - VOINEASA

  Cazare in Voineasa
  Situata in com.Voineasa,pe Valea Lotrului .la poalele muntilor Lotrului in...

Cele mai populare locatii din judetul Valcea

 • Pensiunea Khafrely

  Cazare in Caciulata
  Situata pe malul drept al Oltului, la intrarea in statiunea Caciulata,...
 • Pensiunea Fintanita Haiducului

  Cazare in Ciunget
  Aflata in satul Ciunget, la 1250 m altitudine, pe interfluviul ce desparte...
 
Harta turistica a judetului Valcea stema judetului Valcea

Scurt Istoric

Acest judet este remarcabil prin tezaurele arheologice gasite aici, valorile etnografice si de arta populara, locurile istorice si monumentele care atesta existenta milenara a romanilor in aceasta zona, cat si contributia lor la cultura universala. Castelul Mavrocordat, construit in secolul al XIX-lea, Cetatea lui Stefan cel Mare, datand idn secolul al XV-lea, Biserica Sf. Ioan, de asemenea fondata de Stefan cel Mare in seculul al XV-lea sunt cateva din numeroasele vestigii istorice si culturale pastrate in judetul Vaslui. Este de asemenea demn de mentionat cele mai importante orase din acest judet, Vaslui si Barlad, au fost ridicate in secolele al XIV-lea si respectiv al XV-lea. Municipiul Husi, al treilea ca marime in judet, este faimos in intrega lume pentru podgoriilor si a calitatii vinurilor sale. Situandu-se intr-o zona deluroasa, cu numeroase paduri si rauri, acest judet este bogat in peisaje frumoase, monumente istorice, atractii turistice care sunt adevarate incantari pentru ochiul si mintea vizitatorului, si o calda invitatie de a veni si a le vizita.

Descriere Geografica

Judetul Vaslui este situat in estul Romaniei, aproape de granita cu Republica Moldova. Suprafata: 5,318.4 km patrati; populatie: 462,703 locuitori. Resedinta de judet: Vaslui (80.041 locuitori). Localitati principale: Vaslui, Barlad, Husi, Negresti. Comune: Zorleni, Laza, Codaesti, Bacani, etc. Statistica populatiei: populatie totala: - 462.703 din care populatie activa - 202.800; ppopulatie urbana - 200.547. Clima: temperata, cu perioade lungi de curenti atmosferici alternand cu perioade ploioase. Relief: deluros (judetul este situat in Podisul Moldovei). Rauri: Prut, Crasna, Vasluiet. Bogatiile solului si subsolului: Vaslui este printre putinele judetele care nu poseda resurse naturale.

Informatii Turistice

Avand o suprafata de 5.297 km patrati si o populatie de 456.180 locuitori, judetul Vaslui este situat in partea centrala estica a Platoului Moldovei. Este traversat de raurile Prut si Barlad si afluentii lor. Clima este temperat continentala oferind conditii bune pentru agricultura. Cercetarile arheologice sublinieaza ca in acest judet exista multe vestigii incepand cu paleoliticul timpuriu. Documentele istorice arata dezvoltarea activitatilor manufacturiere, locuitorii de demult se ocupau cu ceramica (Barlad, Oltenesti, Malusteni, Carja) si mai tarziu cu comertul de blanuri si agricultura. Trebuie mentionat vinul care este inca o traditie in vestitele podgorii de la Husi. Faima vinului rosu Busuioaca de Bohotin este cunoscuta atat in tara cat si peste granite. De o mare importanta este pomicultura remarcandu-se prin suprafata livezilor, calitatea si productivitatea varietatilor de pomi fructiferi. Orasul Vaslui, capitala acestui judet, isi asteapta turistii la minele Cetatea si Biserica Sf. Ioan Baptizer, amandoua construite de Stefan cel Mare. In alte duoua orase Barlads si Husi gasim biserici din secolele XVI - XVII. La sud de Vaslui se afla un loc istoric numit Podul Inalt si unde in 1475, Stefan cel Mare a invins armata otomana condusa de Suleiman Pasa. Turistii au la dispozitie cinci hoteluri, un han si patru popasuri turistice, care ofera renumita mancare moldoveneasca.

Adauga o unitate de cazare noua

Ultimele comentarii

 • Franka 2015-06-13
  Va rog schimbați nr de tel afișat pe site, nu este valabil. Noul nr este (0758) 837 792. Multumesc
 • Floare De Colt 2014-09-15
  Pacat de pensiunea superba si de pozitionarea perfecta spre munte; doamna de la receptie este de asemenea o draguta....
 • Lagon 2014-08-30
  Am avut o rezervare la aceasta pensiune pentru acest week-end si am avut marea neplacere sa am dea face cu nea\'...
 • Sami 2014-08-19
  Totul ok: conditii cazare , distanta fata de mare, proprietar serios si f. amabil.
 
Copyright © 2009-2022 RezervariCamere.ro. Toate drepturile rezervate.