Cazare in judetul Satu Mare

Cazare in judetul Satu Mare

Adauga o unitate de cazare
+ Adauga o unitate de cazare noua

Destinatii de cazare in judetul Satu Mare

Categoria unitatii de cazare

peste stele/margarete

Camere disponibile

peste camere

Locuri disponibile

peste locuri

Tarife

intre si RON/cam/zi
Facilitati per unitate sau camere
mai multe optiuniOrdoneaza dupa

Ultimele adaugate din judetul Satu Mare

 • Pensiunea Tineretului

  Cazare in Satu Mare
  Vila tineretului situata in Satu Mare in zona linistita in zona de agrement...

Cele mai populare locatii din judetul Satu Mare

 • Pensiunea Tineretului

  Cazare in Satu Mare
  Vila tineretului situata in Satu Mare in zona linistita in zona de agrement...
 
Harta turistica a judetului Satu Mare stema judetului Satu Mare

Scurt Istoric

Judetul Satu Mare, strabatut de vechiul rau Samus si locuit din timpuri imemoriabile de geto-daci, a fost leaganul culturii si civilizatiei romanesti. Sapaturile arheologice din Tara Oasului, de la Ardud, Mediesu-Aurit, Homorod si Sanislau au scos la lumina relicve atestand viata umana in aceasta regiune incepand din Paleolitic. Un punct de reper al istoriei acestei regiuni este reprezentat de daci, care au trait aici aproape 1000 ani creand o remarcabila civilizatie a carui model, este asezarea Mediesu-Aurit unde se gasesc ramasitele a 13 cuptoare de olarit care au fost scoase la lumina, reprezentand cel mai mare tezaur arheologic de acest fel din tara. La sfarsitul secolului al IX-lea si inceputul secolului al X-lea, regiunea a facut parte din Voievodatul lui Menumorut care a avut cetatea de scaun la Satu-Mare (Castrum Zotmar), cucerita de unguri dupa lupte crancene care au durat trei zile, dupa cum mentioneaza Cronicarul Anomin in Gesta Hungarorum. Situandu-se la intersectia unor importante drumuri comerciale si avand bogate resurse naturale, atestat in scrierile istorice din anul 1181, judetul Satu-Mare, a avut o istorie tumultoasa. Cetatile de la Satu Mare, Ardud, Mediesu-Aurit, Carei, etc, ale caror ruine rezista pana astazi si bisericile romane de la Acas (secolul al XIII-lea) si bisericile gotice de la Ardud, Eriu-Sancrai, Beltiug, s.a., atesta continuitatea existentiala a locuitorilor acestei zone. Dupa batalia de la Mohacs (1526), judetul Satu Mare a fost revendicat atat de principii austriaci si cat si de principii transilvaneni. In vara anului 1601 Mihai Viteazul si-a stabilit tabara la Moftin pentru 20 de zile pregatindu-se pentru pentru batalia de la Guraslau, ultima sa victorie. Peste mai bine de o suta de ani, in 1711, armata printului Francisc Rakoczi al II-lea s-a predat trupelor austriece la Moftin. In 1657, cetatea si judetul Satu Mare au fost cucerite de polonezi. Tratatul de pace poarta semnatura colonelului Ian Sobietski, viitorul rege al Poloniei. Intre 1660-1661 trupele otomane au devastat intreg tinutul. Guvernarea habsburgica de dupa 1711 a adus o perioada de stabilitate si prosperitate in zona. Colonistii germani ajung aici in secolul al XVIII- lea si se stabilesc pe proprietatea Contilor Karoly de Carei. Cele doua razboaie mondiale si Unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918 sunt cele mai importante evenimente istorice ale judetului din secolul XX. Memorialul ridicat la Carei in 1964, o sculptura de Vida Geza, este probabil cel mai elocvent simbol al istoriei secolului XX - razboaie devastatoare, calamitati naturale, si comunism, dar sperantele au reinviat dupa evenimentele din Decembrie 1989.

Descriere Geografica

Asezare: nord-vestul Romaniei. Suprafata: 4.418 Km patrati. Resedinta administrativa: Satu Mare, 132.000 locuitori. Distanta pana la punctele de trecere a frontierei: Petea (cu Ungaria) 8 km; Halmeu (cu Ucraina) 35 km. Legaturi aeriene: Satu Mare-Bucuresti; la Satu Mare se gaseste un aeroport international. Distante pana la capitalele europene: Bucuresti - 610 km; Budapesta - 350 km; Viena - 600 km. Orase importante in judet: Satu Mare, Carei, Negresti Oas, Tasnad. Structura demografica: populatie totala: 397.000 locuitori din care populatie urbana reprezinta 46,6 %. Structura populatiei dupa nationalitate: 59 % romani, 35 % unguri, 3 % germani, 3 % alte nationalitati, si stuctura populatiei dupa religie: 45 % ortodocsi, 23 % romano-catolici, 10 % greco-catolici, 21 % reformati. Climatul: temperat continental. Campiile ocupa 63% din suprafata totala a judetului. Cea mai inalta altitudine: 126 m. Reteaua hidrografica a judetului include raurile Somes (cu o lungime de 60 km pe teritoriul judetului), Tur - 66 km si Crasna - 57 km.

Informatii Turistice

Situat in partea de nord-vest a Romaniei, judetul Satu Mare (4.405 km patrati) este una din portile principale ale Romaniei, avand granite cu Ungaria si Ucraina. Avand un climat temperat-continental, judetul Satu Mare a fost populat cu mai mult de 100.000 de ani i.Hr., oamenii locuind pe terasele inalte din Tara Oasului (Remetea-Oas, Boinesti, Calinesti-Oas etc.). In aceasta regiune Dacii au creat in circa 1000 de ani, o civilizatie dezvoltata, in special la Mediesu-Aurit. Situat la intersectia unor drumuri comerciale importante, avand nenumarate resurse naturale, judetul Satu-Mare (atestat documentar din 1181) a avut o istorie tumultoasa, cu evenimente memorabile. Puternice cetati ale caror ruine se afla in Satu Mare, Ardud, Mediesu-Aurit, Tamaseni, Carei, etc., biserici romane (Acas, secolul XIII), biserici gotice (Ardud, Enu-Sancrai, Beltiug) dovedesc continuitatea locuitorilor din aceste tinuturi. In epoca moderna judetul Satu Mare se mandreste cu personalitati care au activat in spiritul umanismului: arhiepiscopul Grigore Maior, fondator de scoli, Francis Kolcsey, luptator pentru libertate si justitie sociala, doctor Vasile Lucaciu, aparator al populatiei romanesti din Satu Mare si Transilvania, poetul maghiar Ady Endre, pictorul Aurel Popp. Secolul XX a marcat profund judetul Satu Mare prin cele doua razboaie mondiale si prin Unirea Transilvaniei cu Romania pe 1 Decembrie 1918. Creat de sculptorul Vida Gheza in 1964, monumentul de la Carei este reprezentativ pentru secolul al XX-lea, un secol cu razboaie si catastrofe naturale, dar de asemenea un secol de mari progrese si sperante dupa Decembrie 1989. Aici se gasesc multe muzee care asteapta sa fie vizitate: Muzeul Judetului (arheologie si stiintele naturii); Muzeul Orasului Tasnad (istoria si etnografia orasului); Muzeul Tarii Oasului din Negresti-Oas, fondat in 1972 (muzeu de etnografie in aer liber); Muzeul Etnografic al Svabilor din Petresti cu peste 200 de exponate cat si Rezervatia Dacilor Liberi de la Mediesu-Aurit.

Adauga o unitate de cazare noua

Ultimele comentarii

 • Franka 2015-06-13
  Va rog schimbați nr de tel afișat pe site, nu este valabil. Noul nr este (0758) 837 792. Multumesc
 • Floare De Colt 2014-09-15
  Pacat de pensiunea superba si de pozitionarea perfecta spre munte; doamna de la receptie este de asemenea o draguta....
 • Lagon 2014-08-30
  Am avut o rezervare la aceasta pensiune pentru acest week-end si am avut marea neplacere sa am dea face cu nea\'...
 • Sami 2014-08-19
  Totul ok: conditii cazare , distanta fata de mare, proprietar serios si f. amabil.
 
Copyright © 2009-2022 RezervariCamere.ro. Toate drepturile rezervate.