Cazare in judetul Harghita

Cazare in judetul Harghita

Adauga o unitate de cazare
+ Adauga o unitate de cazare noua

Destinatii de cazare in judetul Harghita

Categoria unitatii de cazare

peste stele/margarete

Camere disponibile

peste camere

Locuri disponibile

peste locuri

Tarife

intre si RON/cam/zi
Facilitati per unitate sau camere
mai multe optiuniOrdoneaza dupa

Ultimele adaugate din judetul Harghita

 • Pensiunea Pensiunea Tulipan

  Cazare in Miercurea Ciuc
  Comuna Cozmeni se află în colţul sud-estic al bazinului Ciucan, de-a...
 • Cabana Laczko Kucko

  Cazare in Gheorgheni
  Doriţi să petreceţi câteva zile de neuitat, într-o ambianţă plăcută...

Cele mai populare locatii din judetul Harghita

 • Pensiunea Szekely

  Cazare in Izvorul Muresului
  Izvorul Muresului este situat ?r-o regiune muntoasă, la poalele...
 • Pensiunea Floarea Soarelui

  Cazare in Praid
  Praid este \"Tara Sarelui\", deoarece la marginea satului se afl? o munte de...
 
  stema judetului Harghita

Calatorul, care vrea sa viziteze aceste meleaguri ajunge in judet prin calea ferata sau pe soseaua nationala in multiple puncte de acces, judetul fiind accesibil direct din Sfantu Gheorghe, Baraolt, Sighisoara, Sovata, Deda, Piatra-Neamt, Comanesti sau Targu Secuiesc aproape la fel de usor, dar in mod sigur parcurgand trasee care prin pitorescul lor reprezinta delectare pentru ochiul si sufletul calatorului.

Numele "Harghita" este de origine necunoscuta. Specialistii in lingvistica nu au fost capabili sa dea o explicatie stiintifica privind originea sa, dar in datinile locale traieste legenda, conform careia este numele unei fete a unei capetenii ai hunilor. Muntele vulcanic, unul din cele mai importante masive din Carpatii Orientali, paralel cu Muntii Ciucului, care e vizibil aproape de pe tot cuprinsul judetului, poarta acest nume din vremuri arhaice. Judetul nostru a fost denumit dupa acest masiv muntos, muntele legendar al secuilor. Varful cel mai inalt este Varful Harghita-Madarasi, de 1801 m.

In afara de masivul Harghitei mai trebuie amintite Muntii Ghiurgheului, Muntii Gheorghenilor si ale Ciucului, Hasmasului, Calimanului, Dealurile Tarnavelor, Masivul Ciomatului, etc. Dupa aceasta simpla insiruire de nume devine evident faptul, ca peste 60 % a suprafetei judetului este constituit din munti si dealuri. Intre diferitele zone de locuit ale judetului exista o diferenta de altitudine de peste 400 de metrii.

Clima in depresiunile intramontane este mai aspra, de fapt cea mai aspra dintre toate zonele populate ale tarii, dar in vestul judetului clima este mult mai blanda, mult asemanatoare cu restul Bazinului Transilvaniei. Dupa spusele calatorilor clima depresiunilor intramontane seamana mult cu clima Estoniei sau a zonei de mijloc a Suediei. Cea mai mare temperatura (+36,5 C) a fost masurata la Odorheiul Secuiesc in 1952, cea mai scazuta (- 35 C) in 1929. Perioada racoroasa uneori tine peste 43 % din anul calendaristic. Din cauza acestei clime aspre zona este cunoscuta drept "polul frigului" din Romania.

Muntii se impart in doua categorii distincte - cei dinspre vest sunt de origine vulcanica, restul - cu unele exceptii notabile - de origine tectonica.

Activitatea vulcanica de odinioara se manifesta in numeroase activitati postvulcanice. Oriunde mergem pe teritoriul judetului, intalnim izvoare de apa minerala. Geologii au catalogat peste 2000 de astfel de surse de apa. Multe dintre ele au fost imbuteliate de-a lungul timpurilor, unele dintre ele au fost cunoscute in toata Europa chiar acum peste 150 de ani.

In zona precipitatiile anuale sunt de aproximativ 600-800 litrii/m2. Opt rauri isi impart intre ele judetul in tot atatea bazine hidrografice, toate izvorand aici: in partea sudica Oltul, Homorodul Mare si Homorodul Mic, la est Bistrita, Trotusul, Bicazul Mic si Bicazul Mare, in nord Muresul, in vest Tarnava Mica si Tarnava Mare.

Doua dintre ele au fost imortalizate in legende - Muresul si Oltul. Dar avem si doua lacuri "legendare". Lacul Sfanta Ana, unicul lac format in craterul unui vulcan din Europa, in masivul Ciomatului la altitudinea de 950 metrii in sud. Un alt lac, care are legendele sale este Lacul Rosu, in est, in amonte de Cheile Bicazului, la poalele varfului Suhardul Mic, nascut dupa o alunecare masiva de teren in vara anului 1837.

Judetul este deosebit de bogat in minereuri: andezite, bazalturi, tufe, marmora, sare, cupru, fier, mercur - si am enumerat numai lista partiala a bogatiilor.

Judetul este format din Scaunele Secuiesti de odinioara - al Odorheiului, al Ciucului, Gheorghenilor si Casinului - si zona Toplitei si Tulghesului in nord. Suprafata totala este de 6639 km2.

In 1968 s-a renuntat le impartirea teritoriala de tip sovietic si au fost create noile structuri teritorial-administrative, judetele. Resedinta noului judet trebuia sa fie Odorheiu Secuiesc, dar ca urmare a demonstratiilor stradale a locuitorilor sai, sediul judetului a fost mutat la Miercurea-Ciuc.

Potrivit datelor recensamantului din 1992 populatia judetului are urmatoarea componenta: 84,6 % maghiari, 14 % romani, 1,2 % romi, 1,0 % germani, 0,1 % alte nationalitati. Din punct de vedere confesional: 65,3 % romano-catolici, 13,3 % ortodocsi, 12,9 % reformati, 7,3 % unitarieni, 0,19 % greco-catolici si 1,2 % de alte religii.

Adauga o unitate de cazare noua

Ultimele comentarii

 • Franka 2015-06-13
  Va rog schimbați nr de tel afișat pe site, nu este valabil. Noul nr este (0758) 837 792. Multumesc
 • Floare De Colt 2014-09-15
  Pacat de pensiunea superba si de pozitionarea perfecta spre munte; doamna de la receptie este de asemenea o draguta....
 • Lagon 2014-08-30
  Am avut o rezervare la aceasta pensiune pentru acest week-end si am avut marea neplacere sa am dea face cu nea\'...
 • Sami 2014-08-19
  Totul ok: conditii cazare , distanta fata de mare, proprietar serios si f. amabil.
 
Copyright © 2009-2021 RezervariCamere.ro. Toate drepturile rezervate.