Cazare Pensiunea Casa Olarului, Baia Mare, judetul Maramures

Cazare Pensiunea Casa Olarului, Baia Mare, judetul Maramures

Adauga o unitate de cazare

Cazare Pensiunea Casa Olarului

| recomanda prin facebook cazare Pensiunea Casa Olarului - Cazare Baia Mare | 766 vizualizari | 0 comentarii
0
Info Fa o rezervare
 • Luncii, 1, jud. Maramures
  0729 047 429
  0262 215 306


  Agentii de turism  Pensiunea Casa Olarului va ofera cazare in 7 camere decorate rustic, fiecare camera avand baia proprie.


  La parterul casei, intr-o atmosfera de muzeu, am amenajat un apartament care pastraza specificul casei taranesti cu tinda si doua camere.


  Pensiunea dispunde de 14 locuri in camere duble. Pentru grupurile mai mari, am amenajat in curtea pensiunii inca o casa cu 3 camere, astfel incat avem in total 20 locuri.  Veti avea la dispozitie un salon pentru intalnirile grupului, sala de luat masa, curtea si gradina (nu vom gazdui si nu vom servi alte persoane pe durata sederii dvs.).  Va punem la dispozitie lemne pentru focul de tabara care se poate face tot in curte.  Veti putea asista la demonstratii de olarit si modelaj si veti avea posibilitatea de a lua lectii(pentru cei care stau la noi la pensiune oferim 2 lectii gratuite in functie de programul atelierului si de programul dvs.)


  Aveti posibilitatea de a cumpara lucrari din ceramica la pret de atelier.  De neuitat sunt cinele la lumia lampaselor si a lumanarilor in cadrul carora se deapana povesti de demult. Putem avea si formatii de muzica traditionala maramuresana.


  La 5 km de Baia Sprie sunt partiile de ski de la Mogosa si Suior, iar la 15 km cea de la Cavnic, diversificate pe grade de dificultate si dotate cu teleski.  Se pot face drumetii in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie. De exemplu se poate vedea chiar in Baia Sprie intr-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-si schimba culoarea in functie de concentratia de sulfuri si ioni de cupru - Lacul Albastru.  Baia Sprie se afla pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta inchisoare devenita acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memoriala “ellie Wiesel” –sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.  La o distanta de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Sapanta.  In Tara Maramuresului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu in Barsana, Biserica de lamn “intrarea Maicii Domnului in Biserica”, atestata documentar inca din 1720. La 7 km de la Baia Sprie in directia Cavnic, se afla biserica de lemn de la Surdesti, construită ?1766 şi are o ?#259;lţime totală de 54 m. Acoperişul are două r?uri de streşini care ?onjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereţilor au fost aşezate pe o fundaţie din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 ?lista patrimoniului cultural mondial Unesco. De asemenea se pot vedea biserici de piatra datand din 1330-1340 in comuna Bogdan Voda si in Cuhea.


  In Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Mineralogie.


  Sarbatorile de iarna ofera posibilitatea de a fi martori la vechile obiceiuri care inca se mai pastraza in aceste locuri, la fel ca vestimentatia popolara in zilele de sarbatoare. • Adauga un comentariu

   
Adauga o unitate de cazare noua

Ultimele comentarii

 • Franka 2015-06-13
  Va rog schimbați nr de tel afișat pe site, nu este valabil. Noul nr este (0758) 837 792. Multumesc
 • Floare De Colt 2014-09-15
  Pacat de pensiunea superba si de pozitionarea perfecta spre munte; doamna de la receptie este de asemenea o draguta....
 • Lagon 2014-08-30
  Am avut o rezervare la aceasta pensiune pentru acest week-end si am avut marea neplacere sa am dea face cu nea\'...
 • Sami 2014-08-19
  Totul ok: conditii cazare , distanta fata de mare, proprietar serios si f. amabil.
 
Copyright © 2009-2019 RezervariCamere.ro. Toate drepturile rezervate.